RAD Dana
Gândirea sistemică: o abordare postcognitivistă în ştiinţele comportamentale

 
  PEDAGOGIE ŞI ŞTIINŢELE EDUCAŢIEI
   
  978-606-37-1896-0
  2023
 
  SOLD OUT
  pcs. add to cart
   
SUMMARY:

Gândirea sistemică este o modalitate de a înțelege complexitatea lumii, privind-o în ansamblu și în relații, în loc să o descompunem în componente separate. A fost folosită ca metodă de explorare și dezvoltare a acțiunilor eficiente în contexte complexe, facilitând schimbarea sistemelor.

Într-o epocă dominată de complexitate și schimbare rapidă, cercetătorii din domeniul științelor sociale au căutat în mod constant abordări inovatoare pentru a face față provocărilor contemporane. Printre aceste abordări deosebit de relevante și captivante se află paradigma sistemică, ce reprezintă o perspectivă remarcabilă de a face față complexității lumii și de a explora conexiunile și relațiile care guvernează sistemele sociale.

Această carte propune o explorare profundă și cuprinzătoare a gândirii sistemice în contextul științelor sociale. Cu un fundament solid în filosofia postcognitivistă, autorii aduc în prim-plan o perspectivă revoluționară asupra modului în care putem înțelege, analiza și acționa în cadrul sistemelor sociale complexe.