SUMMARY: |
Autoarea cărții de față este doamna conf. univ. dr.
Olivia Narcisa Petrescu, cadru didactic la Facultatea de
Litere a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Hispanistă cunoscută în mediile intelectuale românești
și străine, Olivia ne propune, în paginile de față, o
seducătoare și succintă incursiune în gastronomia sudamericană,
văzută ca un produs cultural. Autoarea nu
oferă rețete propriu-zise (care ar fi trebuit să conțină
cantități de produse, modul de preparare etc.), ci descrie
nenumărate feluri de mâncare, specifice celor zece țări,
pe care le are în vedere (Argentina, Bolivia, Chile,
Columbia, Cuba, Republica Dominicană, Ecuador,
Mexic, Peru și Venezuela), folosind în acest sens, pe
lângă multele denumiri de alimente necunoscute în
spațiul românesc, și unii termeni specializați (aglutina,
alcaloid, aplatizat, liofilizat, organoleptic etc.). |
|