MICROPROCESOARE ŞI MICROCONTROLERE - BURDA, Ioan (Presa Universitară Clujeană, 2007)
Această carte este scrisă în v̈iu graic̈u scopul de a permite unui s̈implu cetăţeanäccesul la bazele unui domeniu de mare complexitate şi actualitate. Omul, în evoluţia sa, a fost preocupat de realizarea unor unelte cu ajutorul cărora activitatea de zi cu zi să devină mai eficientă. De la primele pietre oferite de natură sau prelucrate sumar şi până la sistemele cu microprocesor încorporat (embcdded system) din zilele noastre este un timp atât de lung, încât istoria nu-1 poate cuprinde. Astăzi nu putem să ne imaginăm existenţa fără această complexă unealtă. Dar în acelaşi timp, nu putem să nu ne punem întrebări de forma: C̈âţi dintre oamenii care au călătorit cu trenul pot proiecta sau. construi o locomotivă ?s̈au C̈âţi dintre oamenii care zboară cu avionul pot proiecta sau construi un avion ?\". Din păcate, lucrul acesta este valabil şi în această situaţie şi chiar mai mult, să nu uităm că de data aceasta avem în faţă cea mai complexă şi abstractă unealtă imaginată de mintea omului. [...]