CARACTERIZAREA, VALORIFICAREA ŞI REGENERAREA PRINCIPALELOR MATERII PRIME DIN INDUSTRIA CHIMICĂ ŞI PETROCHIMICĂ - STANCA, Maria; MĂICĂNEANU, Andrada; INDOLEAN, Cerasella (Presa Universitară Clujeană, 2007)
În urma transformării materiilor prime în cadrul unor procedee tehnologice se formează produşi de reacţie, rămân materii prime netransferate, care odată cu gazele reziduale evacuate în atmosferă sau cu apele reziduale ajung în mediul înconjurător şi devin poluanţi ai acestora. În cunoaşterea acţiunii factorilor chimici asupra mediului apare ca indispensabilă determinarea acestor poluanţi, precum şi găsirea unor procedee prin care să se evite apariţia lor în mediu sau eliminarea lor. În acest context se înscrie şi îndrumarul de lucrări practice propus de autori, care valorifică experienţa acestora în domeniul studiului unor procedee chimice şi petrochimice, a prelucrării apelor reziduale şi a valorificării materiilor prime. [...]