UNIVERSITATEA DIN CLUJ. DISCURSURI RECTORALE (1919-1939) - REȚE, Diana (Presa Universitară Clujeană, 2010)
Volumul de față reproduce cuvântări, rapoarte si dări de seamă, publicate în Anuarele Universității Clujene în perioada dintre cele două războaie mondiale. Discursurile și rapoartele au fost ordonate cronologic, în ideea unei abordări evolutive a evenimentelor, datelor și statisticilor universității din perioada menționată. Materialele publicate în volumul de față pun la dispoziția cercetătorului interesat documente necesare pentru aprecierea stării universității clujene în deceniile dinainte de război, neîndoielnic importantă datorită rolului deosebit pe care universitatea clujeană l-a jucat în dezvoltarea culturală a României, universitatea fiind „cu deosebire o școală a sufletului” și „vârful piramidei culturii naționale”.