PROVOCĂRILE PEDAGOGIEI CONTEMPORANE - CHIŞ, Vasile (Presa Universitară Clujeană, 2004)
Lucrarea îşi propune să prezinte beneficiile pedagogiei interactive, structuri de învăţare eficiente, active pentru toată viaţa, concepute de şcoala modernă, aplicaţii ale acestora în diferite ţări, precum şi implementarea reformei în învăţământul românesc cu beneficile ei dar şi neajunsurile aplicării reformei la noi în ţară (profesorii sunt specializaţi în grabă, programe încărcate, se neglijează valoarea formativă a cunoştinţelor, discrepanţă între teorie şi practică).