EFECTELE GLOBALIZĂRII ASUPRA RELIGIEI ÎN ROMÂNIA - MARGA, Andrei; GRÄF, Rudolf (Presa Universitară Clujeană, 2005)
Definiţia iniţială a noţiunii de globalizare datează de la începutul anilor 90 şi trebuia să desemneze bunăstarea economică transfrontarieră care poate fi atinsă de statele stabile şi libere de crize – de obicei cele democratice – prin noile tendinţe liberale în economie, în combinaţie cu noua tehnologie informaţională. Volumul de faţă apare prin urmare în ambele limbi în care au fost susţinute referatele, în germană şi în română. De îngrijirea volumului s-a ocupat din partea română, Conf. univ. dr. Rudolf Gräf şi din partea austriacă Dr. Franz Gschwandtner.