PROIECTUL UMAN COMUNIST: DE LA DISCURSUL IDEOLOGIC LA REALITĂȚILE SOCIALE - BOARI, Vasile; CÂMPEANU, Alexandru; GHERGHINA, Sergiu (Presa Universitară Clujeană, 2012)
Opera de față este într-adevăr ceea ce se numește o analiză pluri/polidisciplinară coerentă, deoarece îmbină, fără să amalgameze naiv, metodologii și viziuni diferite, care se completează, ale unor filosofi, literați, politologi și istorici. Se realizează astfel un portret interesant al epocii comuniste, diferit față de canonicele și plicticoasele studii, adeseori emoționale și proferând un anticomunism agresiv și bombastic, ale literaturii de specialitate.