KRISZTUS, AZ ISTEN-EMBER. KRISZTOLÓGIAI TANULMÁNYOK (HRISTOS, DUMNEZEU ÎNTRUPAT.PRELEGERI HRISTOLOGICE) - JITIANU, Liviu (Presa Universitară Clujeană, 2007)
În volumul de faţă se prezintă prelegeri hristologice Lucrarea de faţă conţine 5 articole, fiecare fiind dedicat unei aspect hristologic, cum urmează: 1. A Krisztus-esemény / Eventus Christi 2. A kritikus Jézus-kutatás kezdete. A történeti Jézus és a hit Krisztusa / Începutul cercetării critice a Hristologiei. Historicitatea lui Isus – Hristus al credinţei 3. Krisztus, az abszolút üdvösséghozó. Karl Rahner krisztológiája / Hristus, mântuirea exclusivă. Hristologia lui Karl Rahner 4. Anonim kereszténység – anonim keresztények / Creştinismul anonim – creştini anonimi Krisztus szolgálatában. A keresztény egzisztencia krisztológiai értelmezése / În slujba lui Hristus. Interpretarea hristologică a existenţei creştine.