PREDAREA/ÎNVĂŢAREA TEMEI RISCURILE NATURALE CU PROGRAMUL OIKOS - DULAMĂ, Maria Eliza; MARCHIŞ, Iuliana; CIASCAI, Liliana (Presa Universitară Clujeană, 2007)
Cartea de faţă valorifică rezultatele obţinute în cadrul proiectului european OIKOS („Originating Innovative methods to teach and learn Knowledge in the field of earth and natural sciences derived from an Original and combined use of applicative Software”), proiect finanţat de agenţia Leonardo da Vinci. Scopul proiectului a fost elaborarea şi testarea unor metode şi resurse noi pentru predarea/învăţarea ştiinţelor naturale, în special a geografiei. Rezultatul principal al proiectului este un portal educaţional conţinând un program online pentru predarea/învăţarea temei riscurile naturale. Scopul acestei cărţi este nu numai prezentarea acestui program, ci şi un ajutor metodologic adresat profesorilor pentru a utiliza cu succes acest program în clasă. Primul capitol, deşi conţine exemple din geografie, poate fi utilizat şi de către profesori de alte specializări pentru a învăţa metodologia folosirii produselor multimedia în procesul de predare/învăţare.