TRANZIŢIA LA STATUTUL DE PĂRINTE ÎN EUROPA. EVOLUŢII RECENTE ŞI POSIBILI DETERMINANŢI - HĂRĂGUŞ, Mihaela (Presa Universitară Clujeană, 2008)
Lucrarea tratează multiple faţete ale celui mai complex dintre toate fenomenele demografice – fertilitatea feminină – şi se remarcă încercarea de a sintetiza şi ordona multitudinea de factori şi fenomene sociale care au fost, de-a lungul timpului, invocate atunci când s-a procedat la explicarea evoluţiei fertilităţii, îndeosebi în sensul scăderii acesteia în societăţile contemporane.