TENDINŢE ACTUALE ÎN PREDAREA ŞI ÎNVĂŢAREA GEOGRAFIEI, VOLUMUL 6 - ANCA, Maria; DULAMĂ, Maria Eliza; BUCILĂ, Florin; ILOVAN, Oana-Ramona (Presa Universitară Clujeană, 2008)
Volumul 6 al „Tendinţelor...” cuprinde lucrările prezentate în cinci dintre secţiunile conferinţei internaţionale anuale „Tendinţe actuale în predarea şi învăţarea geografiei/Contemporary Trends in Teaching and Learning Geography”, care a avut loc în 26 şi 27 octombrie 2007, la Facultatea de Geografie a Universităţii „Babeş-Bolyai”, din Cluj-Napoca. La cea de-a treia ediţie a conferinţei, pe lângă colegi din toată ţara, au participat colegi din Republica Moldova (prezenţi, deja, în mod tradişional), Italia, Portugalia şi Ungaria. Experienţa internaţională se regăseşte şi în primul capitol al acestui volum, capitol dedicat învăţării geografiei cu ajutorul computerului.