“VON SEINEM GLANZ ERSTRAHLEN DIE WOLKEN“ (PS 18,13) THEOLOGISCHE BEITRÄGE - DIÓSI, Dávid (Presa Universitară Clujeană, 2008)
„De la înfăţişarea lui strălucesc norii” (Ps 18,13). Prelegeri teologice. Cartea cuprinde 5 studii teologice, cu un conţinut liturgic şi de simbolostică. Temele elaborate: ritualul înmormântării în Vechiul Testament; familia şi sexualitatea în Sfânta Scriptură; Veşmintele liturgice în antichitate şi evul mediu; nuditatea cultică şi sărbătoarea liturgică.