REVELAŢII ALE UNITĂŢII LA SFINŢII PĂRINŢI CAPADOCIENI - LEB, Ioan-Vasile; GÂRDAN, Gabriel-Viorel; BUT-CĂPUȘAN, Dacian (Presa Universitară Clujeană, 2014)
Suita acțiunilor comemorative dedicate părinților capadochieni se împlinește, în cazul Facultății noastre, prin acest Simpozion internațional cu o largă participare și cu o diversitate sectorial tematică amplă. Mai întâi se cuvine a adresa mulțumirile noastre oaspeților din străinătate: Miguel de Salis Amaral, Konstantin Nikolakopoulos, Adolf Martin Ritter, Pásztori-Kupán István, Hermann Pitters și Anargyros Anapliotis, dar nu pot să nu remarc prezența bogată numeric a colegilor din țară și să le mulțumesc spunându-le un cuvânt al profesorului Constantin Skouteris: „popoarele ortodoxe trebuie să-și salveze caracterul autentic, pe care l-au moștenit de la părinții și sfinții lor, un caracter care arată distanță și apropiere, distanță față de grija lumii și apropiere față de nevoile lumii… un element esențial în acest proces este unitatea Ortodoxiei”. Or, azi, prin prezența domniilor voastre, putem întrezări ceva din manifestarea acestei unități, suntem părtași ai acestei revelații a unității, fapt pentru care tuturor vă mulțumesc.