LIMBAJ PRIMAR VS. METALIMBAJ : STRUCTURI, FUNCŢII ŞI UTILIZĂRI ALE LIMBII - TĂMÂIANU MORITA, Emma; ULRICH, Miorița (Presa Universitară Clujeană, 2009)
Tema aleasă, anume examinarea cîtorva aspecte ale limbajului primar şi ale metalimbajului, urmăreşte să umple un gol constatabil în cercetările lingvistice actuale, care separă uneori nejustificat studiile metalingvistice de cele dedicate limbajului primar.