PLANNING URBAN - FILIP, Sorin (Presa Universitară Clujeană, 2009)
Normativele există. Ele trebuie aplicate şi îmbunătăţite. În plus, ele trebuie înţelese în profunzime, astfel încât aplicarea lor să fie făcută prin prisma unor abordări conceptuale moderne şi sustenabile. Scopul acestei lucrări este de a oferi un punct de sprijin celor care sunt interesaţi în înţelegerea oraşului, ca organism ce necesită o “întreţinere” care să-i permită funcţionarea fără probleme pentru o perioadă nelimitată, constituindu-se ca şi cămin pentru generaţiile actuale, dar mai ales ca şi cămin pentru generaţiile viitoare. Totodată, lucrarea se adresează celor preocupaţi de găsirea unor soluţii viabile la provocările aferente gestiunii urbane, ca activitate cu largi semnificaţii şi implicaţii.