DENDROGÉOMORPHOLOGIE ET DENDROCLIMATOLOGIE-MÉTHODES DE RECONSTITUTION DES MILIEUX GÉOMORPHOLOGIQUES ET CLIMATIQUES DES RÉGIONS MONTAGNEUSES - STOFFEL, Markus; SURDEANU, Virgil; POP, Olimpiu (Presa Universitară Clujeană, 2010)
Lucrarea reunește lucrările mai multor cercetători din diverse domenii (geomorfologie, climatologie, dendrogeomorfologie și dendroclimatologie), în jurul dezbaterilor privind rolul schimbărilor climaterice asupra activității proceselor geomorfologice actuale în regiunile montane.