GEOGRAFIA POPULAȚIEI ȘI A AȘEZĂRILOR. PLANIFICĂRI ȘI PROIECTE DE LECȚII - DULAMĂ, Maria Eliza (Presa Universitară Clujeană, 2010)
Cartea cuprinde proiecte de lecții, referitoare la răspândirea, dinamica, structura, mobilitatea populației. Priectele de lecții referitoare la așezările umane se referă la habitatul uman, funcțiile așezărilor, forme de organizare, forme de concentrare a populației, organizarea spațiului urban și rural.