CHIMIE ORGANICĂ - FAZAKAS, József (Presa Universitară Clujeană, 2010)
Cartea este conceputa pentru studentii de la Ingineria mediului la Extensiunea Universitara din Sf. Gheorghe, si care cuprinde urmatoarele: Primele patru capitole se refera la hidrocarburi saturate, nesaturate, respectiv aromatice. Urmatoarele cinci capitole vorbesc despre derivatii functionali ale hidrocarburilor, dupa ce urmeaza capitole referitoare la chimia apei, aerului si solului. Ultimile trei capitole cuprind aspectele economice ale protectiei mediului.