STUDII DE PSIHOPEDAGOGIE SPECIALĂ. VOLUMUL III. PSIHOPEDAGOGIA SPECIALĂ ÎNTRE PRACTICĂ ŞI CERCETARE - ANCA, Maria (Presa Universitară Clujeană, 2010)
Cartea conferă o perspectivă inter și transdisciplinară, reunind studii și cercetări dimensionate pe abilitățile de comunicare în contextul validității și al dizabilității. Preocupările autorilor articolelor sunt diverse, marcând pluridimensiunile procesului comunicațional, proces impostaziat în fundamentul condiției umane.