MAGNETOHIDRODINAMICA PLASMELOR SOLARE șI SPAȚIALE: APLICAȚII ÎN SEISMOLOGIA CORONALĂ - BALLAI, ISTVAN; MARCU, Alexandru; MOCANU, Gabriela (Presa Universitară Clujeană, 2010)
Cartea își propune abordarea sintetică a rezultatelor și modelelor din seismologia coronală, prin prisma unor competențe legate de tehnicile observaționale și abordarea mecanismelor și modelelor magnetohidrodinamicii. Ea se adresează celor inițiați în domeniul Fizicii Solare și, mai ales, celor care doresc să aibă o imagine de ansamblu asupra a ceea ce înseamnă seismologia coronală.