GEOGRAFIE REGIONALĂ. ED. A III-A RESTRUCTURATĂ ȘI ADĂUGITĂ - COCEAN, Pompei (Presa Universitară Clujeană, 2010)
A încerca astăzi, la începutul mileniului trei, o discuţie amplă şi profundă asupra domeniului Geografiei Regionale este, din variate puncte de vedere, o acţiune temerară pe care numai o nevoie stringentă de punere în temă, de fixare a reperelor şi actualizare a conceptelor, o justifică fără nici-o reticenţă. Există în contraponderea acestui deziderat firesc numeroase obstacole ce se opun demersului, capabile să inhibe iniţiativele, să deturneze opţiunile înspre abordări mai facile, lipsite de riscul contestărilor şi disputelor, mai uşor de finalizat, Dar nu trebuie să uităm că pentru cercetătorul adevărat tocmai dificultăţile ivite se constituie în suportul căutărilor fără răgaz, a dorinţei de-a le surmonta şi, în ultima instanţă, a menirii sale de investigator.