PAŞI ÎNSPRE UN CURRICULUM BAZAT PE TRADIŢII. POSIBILITĂŢI, ARGUMENTARE, PROIECTARE - NEGRUȚIU, Silvia (Presa Universitară Clujeană, 2011)
Lucrarea doamnei Silvia Negruţiu, Paşi înspre un curriculum bazat pe tradiţii. Posibilităţi, argumentare, proiectare, abordează o temă actuală şi relevantă pentru educaţia moral-civică a elevilor. Atenţia autoarei este focalizată asupra găsirii posibilităţilor de a introduce un curriculum al valorilor naţionale, tradiţionale în procesul de învăţământ, a găsirii unor argumente în măsură să poată fundamenta noul tip de curriculum, precum şi asupra propunerii unor modele de proiectare curriculară pentru situaţii de învăţare cu care s-ar putea confrunta elevii şi profesorii pentru învăţământul primar, dispuşi să implementeze paradigma curriculară sugerată.