UNITĂȚILE TERITORIALE DE PLANIFICARE ȘI DEZVOLTARE DIN PODIȘUL BOIU MARE - CULMEA BREAZA - IRIMIA, Ioana (Presa Universitară Clujeană, 2011)
Încă de la început trebuie menționat faptul că Podișul Boiu Mare și Culmea Breaza sunt subunități de relief care aparțin în totalitate mediului rural, caracterizat prin izolare și identitate. Ca atare, un studiu asupra a ceea ce este astăzi acest spațiu geografic, potențialul său natural și uman, precum și direcțiile posibile de dezvoltare nu este numai util, ci arată și rolul geografului în acest proces complex de planificare și dezvoltare teritorială.