TURISMUL ÎN ȚĂRILE UNIUNII EUROPENE - PĂCURAR, Alexandru (Presa Universitară Clujeană, 2011)
Cu această carte – Turismul în Țările Uniunii Europene – pe care o oferim studenților, profesioniștilor din domeniu și publicului larg, ne îndeplinim datoria morală pe care o avem înainte de toate, în calitate de titular de curs, față de învățăcei, anume aceea de a le pune la îndemână manuale performante, similare cu cele din spațiul european, cu noțiuni, idei, tendințe și informații statistice de ultimă oră. Întreprinderea nu a fost una ușoară; ea a necesitat o documentare permanentă care, dată fiind precaritatea achizițiilor publicistice ale bibliotecilor noastre, unele chiar cu pretenții, ne-a obligat la eforturi materiale personale pentru a le achiziționa, lucru ce l-am făcut cu plăcere, a presupus un mare volum de muncă pentru prelucrarea datelor statistice și apoi sinteza finală, totul rapid ca să nu se perimeze datele!