UN SECOL DE ÎNVĂȚĂMÂNT BIOLOGIC LA UNIVERSITATEA CLUJEANĂ. FILE DE ISTORIE - COMAN, Nicolae (Presa Universitară Clujeană, 2014)
Înființarea primei universități românești la Cluj, a fost posibilă în urma hotărârii Marii Adunări Naționale de la 1 decembrie 1918, de unire a Transilvaniei cu Regatul României. Universitatea Daciei Superioare și‐a deschis porțile la 3 noiembrie 1919, având pentru început 4 facultăți (Drept, Litere și Filozofie, Medicină, Științe) și un număr de 1871 studenți. Pentru înființarea Universității românești din Cluj, a fost constituită o comisie ce a reunit printre cele mai de seamă minți luminate, profesori cu experiență, de la Universitățile din București, Iași, Cernăuți, comisie coordonată de comisarul general, profesorul Sextil Pușcariu, care la ora numirii sale în această funcție, era decanul Facultății de Litere a Universității din Cernăuți.