SATELE ARGEȘENE ATESTATE ÎNTRE ANII 1300 ȘI 1625. ISTORIE ȘI ETIMOLOGIE - GRECU, Ion Gh.; GRECU, Marius Valeriu; NICOLESCU, Carmen (Presa Universitară Clujeană, 2013)
O privire generală asupra toponimelor discutate în lucrare evidențiază legătura indisolubilă a omului cu pământul, cu flora și fauna, cu evenimentele istorice sau aspectele sociale derulate de-a lungul timpului, cu tradițiile folclorice sau impresiile deosebite ale strămoșilor noștri în fața elementelor naturii, diferite raționamente, ipoteze, aspecte sau aprecieri economice și oglindesc înțelepciunea poporului nostru, constituind, împreună cu limba vorbită zi de zi, adevărata comoară a patrimoniului cultural românesc, deci toate manifestările conviețuirii umane găsindu-și reflectarea în aceste “fragmente de limbă“, asa cum le denumea Hasdeu.