PERSPECTIVE ASUPRA PROBLEMATICILOR DIN DOMENIUL EDUCAȚIEI: CERCETĂRI ȘI APLICAȚII - DULAMĂ, Maria Eliza (Presa Universitară Clujeană, 2013)
Dezvoltarea metacognitivă favorizează transferul învăţării şi are o influenţă pozitivă dezvoltând capacităţile elevului de a-şi însuşi mai eficient metodele de lucru şi de a le transfera în situaţii noi. Dezvoltarea competenţelor metacognitive aduce beneficii educaţiei, dar şi societăţii prin noul profil al absolventului pregătit să se adapteze şi să transfere cu uşurinţă cunoştinţele între diferite domenii de activitate.