PENTARHIA – ΠΕΝΤΑΡΧΙΑΣ, Vol. II/1 - MĂLINAȘ, Ioan Marin (Presa Universitară Clujeană, 2014)
Lucrarea de față se încadrează în primele două părți din istoria bisericească universală (1-325 și 325-787) și în prima fază din istoria Patriarhiei Ecumenice a Constantinopolului (1-843), prezentând lista patriarhilor, precum și situația Bisericii de pe cuprinsul Patriarhiilor Alexandriei, Antiohiei, Ierusalimului și a Catolicozatului Asirian (numit în mod impropriu „nestorian”, de la Seleucia–Ktesiphon, adică Biserica Persiei), până la sfârșitul secolului al VII-lea.