ELEMENTE DE MANAGEMENT FINANCIAR - ZOICAȘ-IENCIU, Adrian (Presa Universitară Clujeană, 2013)
Elementele de management financiar: • Obiectivul firmei și conflictele de interese dintre stakeholderi • Deciziile financiare manageriale • Coordonatele mediului de afaceri • Prognoza vânzărilor • Identificarea și analiza costurilor. Relația cost-volum-profit • Elaborarea bugetelor • Managementul capitalului de lucru • Evaluarea perfomanței financiare manageriale • Managementul capitalului permanent • Decizia financiară în operațiunile de fuziuni și achiziții • Fundamente în managementul riscului