CARTE, CENZURĂ ȘI BIBLIOTECI ÎN NORD-VESTUL ROMÂNIEI - SANA, Silviu (Presa Universitară Clujeană, 2013)
Lucrarea este o chemare și o angajare pentru ca lumea cărților și a bibliotecilor să fie cunoscută mai bine. Ea aduce o noutate în privința istoriei cărților vechi și a bibliotecilor din teritoriul nord-vestic al României, completând sau reconfigurând istoria acestei problematici, scrisă de alți înaintași specialiști care s-au ocupat de istoria cărții vechi și a bibliotecilor din teritoriul menționat.