PARTICULARITĂȚI ALE ANGAJAMENTULUI ORGANIZAȚIONAL ÎN INSTITUȚIILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT SUPERIOR - RUSU, Raluca (Presa Universitară Clujeană, 2014)
Tema angajamentului organizațional este tratată, deopotrivă, din perspectivă teoretică și empirică. Autoarea include într-o cercetare națională, organizată într-un anumit tip de organizație, și anume celui specific instituțiilor de învățământ superior, un instrument de lucru care îi furnizează informații dintre cele mai relevante despre angajamentul organizațional, pe care le interpretează și formulează concluzii pertinente. În cuprinsul lucrării sunt tratate: conceptul de angajament organizațional, relația dintre acest fenomen și alte fenomente organizaționale, cum ar fi satisfacția și motivația în muncă. Regăsim și teme care țin de abordările unidimensionale și multidimensionale ale angajamentului organizațional. Un loc aparte este alocat analizei reconceptualizării angajamentului organizațional și relației dintre acesta și angajamentul ocupațional, evidențierii determinanților legați de caracteristici personale și organizaționale, ceea ce permite identificarea căilor de dezvoltare a angajamentului organizațional atât al celui de tip afectiv, cât și a celor de continuitate și normativ.