NEW TRENDS IN LANGUAGE DIDACTICS. CONFERINȚA INTERNAȚIONALĂ CLIPFLAIR 2014 - VARGA, Cristina (Presa Universitară Clujeană, 2014)
Prezentul volum reunește o serie de comunicări prezentate cu ocazia conferinței New Trends in Language Didactics/Noi orientări în predarea limbilor străine, organizată în cadrul proiectului Comenius Clipflair – Foreign Language Learning through Interactive Captioning and Revoicing of Clips, sub egida Catedrei de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în perioada 9–10 mai 2014. Conferința a fost promovată în cele mai cunoscute portaluri dedicate conferințelor internaționale, a reunit o serie de cercetători, cadre didactice și doctoranzi interesați în discutarea unor metode inovatoare de predare a limbilor străine, și s-a înscris într-o serie mai largă de manifestări ce au avut loc la nivel național și internațional în acest domeniu. Organizarea de ansamblu a volumului NTLD2014 cuprinde patru mari domenii: Metode de predare/învățare a limbilor străine, Comunicare, Traductologie și Platforme educative. Această structură a permis incorporarea în volum a unor materiale diverse și a unor perspective de studiu multidisciplinare asupra felului în care este percepută și aplicată predarea limbilor străine în România și în străinătate.