ELEMENTE INTRODUCTIVE DE CERCETARE ȘI STATISTICĂ PENTRU PROFESORI. REPERE PENTRU CERCETARE‐ACȚIUNE ȘI SCRIERE ACADEMICĂ - STANCIU, Ionuț Dorin (Presa Universitară Clujeană, 2014)
Aceasta este încă o carte despre teme fundamentale în educație. Arealul publicistic românesc este inundat de asemenea publicații. Unele sunt scrise în principal pentru a contribui la cota de productivitate academică a autorilor. Altele intenționează, în mod autentic și lăudabil, să aducă în peisajul literaturii de specialitate românesc un volum de contribuții relevante pentru performanța profesională a cititorului, sau, măcar pentru extinderea bagajului de cunoaștere, în general. În cazul particular al acestei lucrări, motivul principal pentru care am început scrierea a fost dat de experiențele personale de predare în diferite programe și proiecte de formare continuă a profesorilor, precum și în coordonările de grad didactic. Unele dintre aceste experiențe au fost îngrijorătoare cu privire la înțelegerea și stăpânirea unor elemente fundamentale ale educației moderne, care nu ar trebui să lipsească din bagajul expertizei profesionale a niciunui cadru didactic din România secolului XXI.