MODELE DE DEZVOLTARE REGIONALĂ ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ ȘI ROMÂNIA (re-editare) - BORBELY, László (Presa Universitară Clujeană, 2015)
Lucrarea „Modele de dezvoltare regională în Uniunea Europeană și România” are la bază o muncă de cercetare intensă ce a demarat prin cele trei referate pregătitoare – (i) Principalele teorii și modele de dezvoltare regională, (ii) Dezvoltarea policentrică. Conceptul dezvoltării policentrice. Cele mai bune practice în cadrul Uniunii Europene, (iii) Dezvoltarea regională în România prin prisma dezvoltării policentrice – modele de agregare spațial teritorial. În fond, fiecare dintre aceste elaborări au reprezentat tot atâtea provocări de cunoaștere a fenomenelor și proceselor ce însoțesc evoluția numeroaselor modele de dezvoltare regională din Uniunea Europeană și din România.