OPERA OMNIA - MÂRZA, Ioan (Presa Universitară Clujeană, 2016)
Opera omnia, act al trecutului, prezentului, dar şi al devenirii istoriografice, reflectă certamente în mare măsură valoarea omului, cuantificată prin efortul muncii de-o viaţă, prin creaţia minţii sale oglindită în calitatea rezultatelor, constituind şi cel mai autentic argument – fie şi comparativ, dacă circumstanţele o cer.