EPISTOLELE PAULINE. EXEGEZĂ ȘI TEOLOGIE - MARȚIAN, Sorin (Presa Universitară Clujeană, 2017)
Interpretarea textelor biblice are o importanță fundamentală pentru credința creștină, pentru viața Bisericii și pentru dialogul ecumenic. În ultimul timp, studiile biblice au dobândit un avânt remarcabil și un caracter pluralist, utilizarea mai multor metode exegetice reprezentând un indiciu al dorinţei Bisericii de a se adapta noilor condiţii sociale şi pastorale ale începutului de secol XXI. Oricare ar fi însă perspectiva metodologică, o lectură a Sfintei Scripturi are un caracter adevărat creştin doar atunci când porneşte de la credinţă şi este ferită de tentaţia fundamentalismului. Aşa cum susţin teologii, Sfânta Scriptură trebuie să ne fie un sprijin pentru luarea unor decizii corecte în viaţa de zi cu zi.