REFLEXIÓK A HITRŐL KÉRDÉSEK, ÉRVEK ÉS ELLENVETÉSEK AZ ALAPVETŐ HITTUDOMÁNY TÁRGYKÖRÉBEN - VIK, János (Presa Universitară Clujeană, 2017)
Ennek a munkának a létrejötte annak köszönhető, hogy a szerző 2009 óta Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Karán alapképzettségének megfelelően többek között egy félév fundamentális teológiát is taníthat. A könyv ezért egyetemi jegyzetként magán viseli az adott oktatási körülmény jellegzetességeit. A kötet nem tekinthető klasszikus értelemben vett tankönyvnek, hiszen az alapvető hittudomány négy nagy kutatási területének megfelelően a szerző oktatóként sem tárgyalhatja módszeresen az összes releváns témát, minden területre egy-egy oktatási félévet szánva. A témák olyan jellegű válogatásával és feldolgozásával találkozunk itt sokkal inkább, amely tükrözi annak a teológiai iskolának a kutatási hangsúlyait és módszereit, amelyben a szerző maga is képződött 1993–1997, majd 2001-2004 között.