DIPLOMAȚI AMERICANI ÎN ROMÂNIA 1989–2016. ANALIZE ȘI REFLECȚII POLITICE ȘI STRATEGICE - TOBOȘARU, Nicolae (Presa Universitară Clujeană, 2017)
Lucrarea este evaluarea specialistului familiarizat cu politica internaţională, ce își propune să furnizeze analiza profesională şi deci pertinentă a unei serii de evenimente sau acte de politică externă cu consecinţe politice, economice şi diplomatice pe termen mediu şi lung. Lucrarea de faţă, a doua în şirul preocupărilor sale, denotă gradul înalt de interes al autorului faţă de subiectul în atenţie – relaţia privilegiată a României cu Statele Unite ale Americii.