DIMENSIUNEA SOCIO‐PSIHO‐PEDAGOGICĂ A EDUCAȚIEI - PLEŞA, Roxana (Presa Universitară Clujeană, 2017)
Influențele educative din școală au un rol esențial în actualizarea potențialului fiecărui elev. Pentru ca aceste influențe să fie în afara arbitrariului, este nevoie de o bună cunoaștere a psihologiei educației. În formarea profesorilor sunt importante cunoștințele de psihologia educației, întrucât pot să contribuie la eliminarea teoriilor implicite, a judecăților impresioniste sau ideilor speculative. Cunoașterea condițiilor psihologice în care se produce învățarea școlară oferă o mai mare libertate de acțiune cadrelor didactice.