O NOUĂ PERSPECTIVĂ ASUPRA DISCIPLINELOR OPŢIONALE LA ŞCOLARII MICI - POPA, Daniela (Presa Universitară Clujeană, 2017)
Deşi conform planului-cadru aflat în vigoare pentru învăţământul primar, disciplinele la decizia şcolii sunt puține la număr, cu alte cuvinte se poate opta pentru lipsa opţionalului din schema orară, lucrarea de faţă pledează pentru aceste discipline. Curriculum la decizia şcolii poate să suplinească cu succes disciplinele obligatorii, oferind micilor şcolari o iniţiere în domenii actuale, mai puţin abordate de curricula de bază. La prima vedere lucrarea de faţă cuprinde discipline opţionale destul de diferite, însă ideea de la care am pornit în punerea lor laolaltă este chiar diversitatea.