ÁTOK ÉS BOSSZÚ, PANASZ ÉS DICSŐÍTÉS A ZSOLTÁROKBAN - OLÁH, Zoltán (Presa Universitară Clujeană, 2017)
A zsoltárokról eléggé megosztottak a vélemények a mai kereszténységben. Nagy általánosságban elmondható, hogy a legtöbb bibliaolvasó szívesen használja a zsoltárokat, mint imádságokat. Ám vannak komoly ellenvetések is és nemcsak olyanok részéről, akiket nem érdekelne a Biblia értelmezése és a teológia. Ellenkezőleg. Sok elkötelezett pap és krisztushívő néha értetlenül áll egyik másik zsoltárban kibontakozó bosszú és visszafizetés vágya előtt.