GEORGE BARIȚIU. MONOGRAFIE. PARTEA I - IONESCU, Toader (Presa Universitară Clujeană, 2017)
S-a scris mult despre viața și activitatea lui George Barițiu. Dar s-a scris mai ales cu ocazia unor omagieri ale vieții și activității sale. În data de 12 mai 2012 s-au împlinit 200 de ani de la nașterea marelui nostru om de cultură și luptător pentru cauza națională. Iar în data de 23 mai 2013 s-au împlinit 120 de ani de la dispariția sa. Pentru cinstirea marelui înaintaș, Academia Română, filialele sale din Cluj-Napoca și Iași, la fel ca și alte instituții de cultură au organizat manifestări omagiale și comemorative și au editat mai multe lucrări despre activitatea și opera barițiană.