SFÂNTUL NICETA DE REMESIANA. VIAȚA ȘI ACTIVITATEA - ROJNEAC, Vasile (Presa Universitară Clujeană, 2017)
Lucrarea cu titlul Sfântul Niceta de Remesiana. Viața și activitatea a fost realizată în cadrul disciplinei Istoria Bisericii Ortodoxe Române cu noțiuni de Paleografie, la Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”, în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă, la îndemnul și sub directa îndrumare a Pr. Prof. Univ. Dr. Alexandru Moraru, abordând viața și activitatea teologică a marelui ierarh și scriitor bisericesc de limba latină de la sfârșitul sec. al IV-lea și începutul sec. al V-lea, care a fost pe nedrept ignorat de-a lungul istoriei. Volumul conține o Introducere și patru capitole mari: Cap. I. Receptarea Sfântului Niceta de Remesiana în istoriografie; Cap. II. Viața și activitatea Sfântului Niceta de Remesiana; Cap. III. Operele Sfântului Niceta de Remesiana; Cap. IV. Teologia nicetaniană (liturgică, dogmatică și morală), Concluzii, o Anexă și Bibliografie de specialitate. Nădăjduim că va fi de folos preoților, teologilor, istoricilor, dar și tuturor celor care sunt interesați de problematica creștinismului primar din spațiul daco-roman.