LIMBAJUL POETIC - ACT CREATOR ȘI ACTUALITATE CULTURALĂ. MODELUL CULTURAL JAPONEZ. Ediția a II-a revăzută și revizuită - FRENȚIU, Rodica (Presa Universitară Clujeană, 2017)
Volumul Limbajul poetic – act creator şi actualitate culturală. Modelul cultural japonez este o cercetare de pionierat în peisajul academic românesc ce aduce noi și semnificative contribuții la înțelegerea modelului cultural japonez, valorificând perspective vestice și japoneze în domeniul semioticii culturale și al poeticii. Explorare a limbii, literaturii și culturii japoneze, analiza supune atenției, grupate în perechi binare, nu numai auto-descrierile japoneze, ci și interpretările occidentale, pentru a semnala efectele pe care fluxul Japonia-Occident l-a avut ca modelare bidirecţională asupra modelului lumii japoneze. Pentru cumpărare în format tipărit utilizați acest link: Limbajul poetic – act creator şi actualitate culturală. Modelul Cultural Japonez