CURRICULUM. TEORIE ȘI APLICAȚIE - HERLO, Dorin (Presa Universitară Clujeană, 2018)
Lucrarea cu titlul „Curriculum. Teorie şi aplicaţie”, după cum este structurată, se doreşte a veni în primul rând în sprijinul studenţilor înscrişi la programele de studii din domeniul ştiinţelor educaţiei. În al doilea rând, se poate considera că lucrarea se mai adresează şi cadrelor didactice din învăţământul secundar (ori chiar din cel universitar) care‐şi doresc reactualizarea diverselor nuanţe ale teoriei curriculum‐ului sau detectarea noilor tendinţe în proiectarea, organizarea, realizarea, evaluarea şi reglarea lui. „Curriculum. Teorie şi aplicaţie” invită cititorul la parcurgerea cinci capitole înlănţuite logic: de la „Societatea cunoaşterii – societatea curriculum‐ ului învăţării”, prin „Conceptul de curriculum. Accepţiuni. Funcţii. Fundamente. Teorii”, „Ipostaze ale curriculum‐ului”, „Procesualitatea curriculum‐ului. Proiectare, implementare, evaluare, reglare”, până la „Managementul curriculum‐ului, parte a managementului calităţii”. Pe tot parcursul ei, lucrarea relevă concepte valoroase ale domeniului dar şi aplicabilitatea acestora (vezi şi anexele).