ANTRENAMENTUL NEUROMUSCULAR ÎN PREGĂTIREA SPORTIVĂ ȘI PREVENȚIA ACCIDENTĂRILOR - BULDUȘ, Codruța (Presa Universitară Clujeană, 2018)
Performanțele sportive au fost mereu atașate unor termeni ca dăruire, sacrificiu, pricepere, datorie etc. Aprecierile teoretice referitoare la starea de pregătire nu se regăsesc însă obiectiv în realitate. Sintagmele antrenament aerob sau anaerob sunt folosite în completarea planurilor de pregătire obligatorii, fără ca antrenorii să aibă control asupra situațiilor fiziologice în care sunt puși sportivii. Lucrul frontal cu aceleași încărcături a dus în prea multe rânduri la accidentări ale sportivilor. Rețetele utilizate în pregătirea sportivilor nu puteau fi explicate și justificate coerent de către antrenori. Raționalizarea antrenamentelor și standardizarea pregătirii au rămas deziderate neînțelese în lumea antrenorilor de jocuri sportive.