De la Didactică la Didactica științelor Studii și cercetări - CIASCAI, Liliana (Presa Universitară Clujeană, 2018)
În lucrarea de faţă ne propunem să identificăm etapele de dezvoltare a Didacticii - dezvoltare privită ca un proces multicultural. Urmărim, de asemenea, să evidenţiem contribuţiile principalelor şcoli de gândire (germană şi nord-europeană, francofonă şi de limbă engleză) la clarificarea statutului Didacticii, a fundamentelor sale teoretice, a obiectului său de studiu şi a metodelor sale, a relaţiilor care se instituie pe verticală sau orizontală între Didactică/Didactici şi alte discipline, aparţinând sau nu, sistemului ştiinţelor educaţiei.