PORTRET DE GRUP 25 de ani de jurnalism la Universitatea Babeș‐Bolyai - ABRUDAN, Elena (Presa Universitară Clujeană, 2018)
Calitatea învățământului jurnalistic de la Departamentul de Jurnalism din cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, Universitatea „Babeș‐Bolyai” Cluj a fost recunoscută în 2010 prin acordarea Premiului de Excelență programului Jurnalism – linia română. În cadrul competiției de excelență, organizată în universitatea noastră, au fost analizate și evaluate: structura programului, obiectivele pe termen lung, mediu și scurt; programele de cercetare desfășurate/în curs de desfășurare/care se vor desfășura; modalitatea de abordare și soluționare a problemelor studenților; gestionarea resurselor umane și a resurselor financiare; metode și tehnici de evaluare/autoevaluare și de monitorizare a programului de studiu; calitatea activității absolvenților acestui program în momentul inserării în societatea comunicațională locală, națională sau internațională. A urmat o altă recunoaștere, de această dată la nivel național. În perioada 2010‐2011, prof. univ. dr. Andrei Marcuș a condus un proiect de cercetare, care urmărea stabilirea valorii programelor de studiu existente în învățământul universitar românesc, specializarea Jurnalism de la UBB Cluj obținând primul loc în ierarhia stabilită pe domeniul Științelor Comunicării. Menționăm că Departamentul de Jurnalism păstrează și astăzi această poziție de top în România.