Politica educaţională românească în dezbaterile parlamentare 1919‐1929 - REIANU, Diana-Gabriela (Presa Universitară Clujeană, 2018)
Lucrarea de faţă îşi propune o analiză a proiectelor de modernizare propuse în învăţământ pe parcursul primului deceniu interbelic, abordând problema şcolilor şi a procesului educaţional aşa cum apare ea reliefată în minutele dezbaterilor parlamentare din acea perioadă. Am considerat oportun să realizăm o analiză introspectivă asupra a ceea ce parlamentarii interbelici considerau necesar să se producă în învăţământ, într‐o perioadă în care în România opinia unanimă era că reforma educaţională trebuie regândită şi adaptată noilor condiţii politice, economice şi sociale.